De natuur verkennen op een scootmobiel

Donderdag 07 Juli 2022
  • Op excursie op een scootmobiel (Rechten: Dirk Lont)

Wandelen in de natuur is waarschijnlijk iets waar je niet lang over nadenkt. Wandelschoenen aan en naar buiten. Voor mindervaliden is dit minder voor de hand liggend. Daarom organiseert Nationaal Park Drentsche Aa jaarlijks een scootmobieltocht.

Dit keer begint de tocht in Zuidlaren. Het dorp ligt op de Hondsrug aan de rand van het nationale park Drentsche Aa. Het gebied heeft een rijke cultuurhistorische geschiedenis en de natuur is divers. Onderweg vertellen de gidsen meer over dit beek- en esdorpenlandschap.

Dankbaar

"De animo voor deze tochten is groot", vertelt co├Ârdinator Andre Brasse. "Het is erg leuk om te doen en de deelnemers zijn heel dankbaar. Mensen komen zelfs uit andere provincies omdat er weinig voor hen georganiseerd wordt."

Aangepast

De tocht is helemaal gericht op deelnemers in een scootmobiel. Brasse: "We maken gebruik van begaanbare routes die breed genoeg zijn voor de wielen. We hebben meerdere gidsen die dit al jaren doen en we hebben mensen klaarstaan mocht er wat kapot gaan of gebeuren onderweg."

Deelname

De excursie vindt morgen plaats en begint om 14.00 uur bij de parkeerplaats van Woonzorgcentrum Mozaïek aan de Ludinge 13 in Zuidlaren. De tocht is ongeveer vijftien kilometer lang en duurt zo'n drie uur. Partners of begeleiders die mee willen fietsen zijn van harte welkom. Ga voor meer informatie naar de website van Nationaal Park Drentsche Aa.

Lees ook:

Contact
opnemen