Lievelingslandschap in het Nationaal Park Drentsche Aa

Zaterdag 09 Januari 2021
  • Het fotogenieke landschap van de Drentsche Aa (Rechten: RTV Drenthe)

Veel mensen 'hebben wat' met het Nationaal Park Drentsche Aa. Er liggen mooie herinneringen. Of er wordt uitgekeken naar een tochtje door dit natuurgebied. Of het nou gaat om belevenissen in de toekomst of in het verleden: het Nationaal Park is op zoek naar de persoonlijke verhalen erover.

De nieuwe rubriek 'lievelingslandschap van' deelt foto's en bijbehorende verhalen over een stukje uit het Drentsche Aa-gebied. Zo vertelt Ronald van Puffelen, voormalig gids van het Nationaal Park, bijvoorbeeld over de weemoed die hij voelt als hij aan het stroomdal van de Elperstroom denkt. Van Puffelen is een van de drie mensen die een lievelingslandschap gedeeld heeft. André Brasse van Nationaal Park Drentsche Aa doet een oproep voor meer verhalen, zodat er een uitgebreide verzameling van foto's en anekdotes ontstaat.

Brasse: "Zo brengen we, in coronatijd, het Drentsche Aa-gebied bij de mensen thuis. Ook die mensen die niet in staat zijn zelf om het gebied te bezoeken. We ontvangen regelmatig bericht van mensen die hier heel blij van worden."

Benieuwd naar de foto's en de verhalen? En/of wil jij ook vertellen wat jouw lievelingslandschap is en waarom het je raakt? Kijk voor 'Lievelingslandschap van...' op de site van Nationaal Park Drentsche Aa.

Contact
opnemen