Verkiezingsdebat Kiezen voor de Kracht van Drenthe

Vrijdag 03 Maart 2023
  • Een van de aandachtspunten is het watersysteem in Drenthe (Rechten: RTV Drenthe)

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen vinden op woensdag 15 maart plaats. In aanloop naar de verkiezingen vragen de samenwerkende natuur- en milieuorganisaties aandacht voor de urgentie en aanpak van grote maatschappelijke thema's. Dinsdag 7 maart organiseren zij een groen verkiezingsdebat in Grolloo.

Sprekers op de bijeenkomst zijn ecoloog Han Olff, betekenis-econoom Kees Klomp en planoloog Zef Hemel. Ook worden er prikkelende stellingen gedeponeerd en zijn er interactieve debatsessies met dertien provinciale lijsttrekkers.

Thema's

Thema's die tijdens het debat op de agenda staan zijn onder andere een robuust en schoon watersysteem, de transitie van de landbouw, het versterken van de Drentse natuur en een klimaatneutrale energievoorziening. De bijeenkomst start om 19:30 uur in Café-Restaurant Hofsteenge. Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website van de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

ROEG! dossier

Drentse natuurorganisaties hebben het pamflet 'Investeren in de kracht van Drenthe' uitgebracht. Hierin staan acht groene speerpunten voor Drenthe die bedoeld zijn als aanbevelingen voor de Drentse bestuurders in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. In dit dossier vind je reportages en artikelen uit het archief van ROEG! die achtergrondinformatie bieden bij de verschillende speerpunten.

Lees ook:

Contact
opnemen