Dit weekend in de Drentse natuur: 8 en 9 juli

Vrijdag 07 Juli 2023
  • De atalanta is een van de meest getelde vlinders tijdens de tuinvlindertelling (Rechten: Vinding via Pixabay)

Speuren naar vlinders in de tuin of wandelen door het LOFAR-gebied en bijgespijkerd worden, zowel op het gebied van techniek als de flora en fauna in de streek. Dit en meer staat er dit weekend op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Tuinvlindertelling

Vaste prik in juli: de tuinvlindertelling van de Vlinderstichting. Ieder jaar tellen vrijwilligers de vlinders die zij in hun tuin zien vliegen. Erg belangrijk, vindt de stichting, omdat het slecht gaat met de vlinders in ons land. Het verzamelen van gegevens helpt bij het beschermen van de kwetsbare soorten. Doe mee en draag met jouw waarnemingen bij aan onderzoek en uiteindelijk de bescherming van vlinders. Meer informatie vind je op de website van de Vlinderstichting.

Excursie LOFAR-gebied

Maak samen met deskundige gidsen zaterdagmiddag een wandeling door het LOFAR-gebied in het Hunzedal. Je brengt een bezoek aan de superterp en je krijgt uitleg over het ontstaan, de ontwikkeling en de werking van de grootste radiotelescoop ter wereld. Dit is een bijzondere kans, want normaal gesproken is het gebied niet toegankelijk. Niet alleen de techniek, maar ook de flora en fauna in de omgeving komen aan bod. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Excursie Siepelveen en Zeegserloopje

Ontdek zondagochtend de natuur rondom Zeegse. Via de Zeegser Duinen loop je met een gids langs het Siepelveen met enorme gagelstruiken. Je ontdekt niet alleen de stuifduinen en het ven, maar ook het dal van het Zeegser Loopje, een van de zijbeken van de benedenloop van de Drentsche Aa. Het slingerende beekje is karakteristiek voor het bekenstelsel van het stroomdal. Op deze pagina vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen