Dit weekend in de Drentse natuur: 6 en 7 augustus

Vrijdag 05 Augustus 2022
  • Wat doe jij dit weekend? (Rechten: Wikimedia Commons)

Er wordt dit weekend wat afgespeurd in de Drentse natuur. Ga op zoek naar libellen en juffers in het nationaal park Drentsche Aa, spring op de fiets en zoek de Hondsrug af naar reeën of kijk of je koolmezen kunt vinden in het Drents-Friese Wold.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Speuren naar libellen en juffers

Ga zaterdagmiddag samen met natuurgids Gerben ter Haar van IVN-KNNV Assen op libellenexcursie. Op verschillende plekken bij het Deurzerdiep en Loonerdiep zoek je naar de soorten van de hoogzomer. Er komt een beetje theorie bij kijken maar het gaat vooral om goed zoeken, kijken, observeren en je verwonderen over deze prachtige insecten. Vergeet niet om je vooraf aan te melden via activiteiten@ivnassen.nl.

Speuren naar reeën op de fiets

Fietsend door de bossen van de Hondsrug speur je zaterdagavond naar reeën. Van oorsprong is het een dagdier maar door de vele verstoringen door de mens is het een nachtdier geworden. Vlak na zonsopkomst of in de avondschemer zijn ze het meest actief. Je gaat niet alleen op zoek naar de reeën zelf maar ook naar de sporen die de hoefdieren achterlaten zoals veegsporen, looproutes en vraatsporen. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Speuren met Kees Koolmees

Tijdens deze speurtocht in het bos ontdek je zondagmiddag van alles over het leven van de koolmees. Wat eet de vogel en waar slaapt hij? De speurtocht is ongeveer twee kilometer lang. Aan het einde van de speurtocht timmer je zelf een nestkastje, met de hulp van vrijwilligers. Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer. Vergeet niet om je aan te melden.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen