Dit weekend in de Drentse natuur: 29 en 30 oktober

Vrijdag 28 Oktober 2022
  • Tijdens de Nacht van de Nacht wordt het belang van duisternis belicht (Rechten: Hans via Pixabay)

Dit weekend is het Nacht van de Nacht én gaat de klok een uurtje terug. Er zijn allerlei spannende activiteiten in de Drentse natuur. Wat dacht je van een nachtelijke treinrit door het Griendtsveennatuurgebied of een uitzonderlijk avondje uit met de nachtwachter in Natuurschoon Nietap.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Nachtelijke treinrit

De Nacht van de Nacht is bedoeld om de waarde van het duister voor dier én mens onder de aandacht te brengen. Met de trein wordt zaterdagavond het donker van het natuurgebied rondom de Griendtsveenplas opgezocht. Ter plekke wordt een nachtwandeling gemaakt. Bezoek deze website voor meer informatie en aanmelden.

Op stap met de nachtwachter

De nachtwachter woont in het bos maar laat zich overdag nooit zien. Als geen ander kent hij de geheimen en bijzonderheden van de nacht. Zaterdagavond neemt de nachtwachter bij wijze van hoge uitzondering jong en oud mee op pad om hen de nacht te laten ruiken, proeven, horen en zien. Meer informatie vind je op deze website.

Stiltewandeling

Op de Dag van de Stilte neemt een boswachter van Staatsbosbeheer je mee naar het Drents-Friese Wold. Het is een gevarieerd bosgebied met moeras en stuifzand, vennetjes en heide, bolle akkers en bloeiende beekdalen. Op enkele plekken wordt stilgestaan om de stilte op je te laten inwerken. Op deze website vind je meer informatie.

Tip: Noteer ook alvast de lezing over dassen in de ROEG! Hoek van de bibliotheek in Borger! Op maandagavond 7 november, toegang gratis, wel graag vooraf aanmelden.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen