Dit weekend in de Drentse natuur: 25 en 26 maart

Vrijdag 24 Maart 2023
  • De heide op het Dwingelderveld (Rechten: RTV Drenthe)

De lente is begonnen! Geniet van de Drentse natuur en neem deel aan een excursie naar de Roodzanden in Nationaal Park Drentsche Aa of trek stevige schoenen aan en verken het Nationaal Park Dwingelderveld.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Excursie Roodzanden

Wandel zaterdagmiddag mee door het bos naar de Roodzanden, een bloemrijk veld tussen de bossen bij Zeegse en het Schipborgsche Diep. In de toekomst zal dit gebied verder verwilderen en zal deze nieuwe natuur de heide bij Oudemolen verbinden met de Zeegser Duinen. Onderweg kom je verschillende sporen in het landschap tegen, zoals dassenwissels, reeënsporen, middeleeuwse karrensporen, grafheuvels en zandverstuivingen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Doe-middag Duurzaamheidscentrum

Bezoek zondagmiddag het Duurzaamheidscentrum in Assen en verken het Asserbos met een spannende speurtocht. Je ontdekt welke dieren in het bos leven. De doe-spelletjes geven je leuke tips voor thuis. Misschien kijk je na deze middag anders aan tegen alles wat er in de natuur gebeurt. Bezoek de website van het Duurzaamheidscentrum voor meer informatie. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Dwingelderveldwandeling

Elke zondagmiddag gaat een gids van Natuurmonumenten op stap in het Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied in West-Europa. Trek stevige schoenen aan en wandel mee. De gids vertelt over de natuur in het gebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daar bij horen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen