Beleefbosje laat bezoekers ecologische voetafdruk zien

Zaterdag 18 Maart 2023
  • Bij het beleefbosje staat een gloednieuwe informatietafel (Rechten: Het Drentse Landschap)

Het Duurzaamheidscentrum in Assen is een plek waar kinderen spelenderwijs vertrouwd kunnen raken met verschillende thema's binnen duurzaamheid, waaronder afval en recycling, water en klimaat, energie en een gezonde en duurzame leefstijl.

Het centrum heeft een nieuwe bezienswaardigheid aan haar collectie toegevoegd waar bezoekers duurzaamheid in beeld gebracht zien, namelijk een beleefbosje. Het wordt zaterdag 18 maart officieel geopend.

Beleefbosje

Het stukje bos laat bezoekers op kleine schaal ervaren wat de positieve invloed van bomen en planten is. Ook leert men meer over de eigen ecologische voetafdruk. Het Beleefbosje is een initiatief van Stichting Het Drentse Landschap en is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Assen.

Opening

Tijdens de opening van het Beleefbosje staat een groep kinderen centraal. De kinderen beginnen de ochtend met het timmeren van nestkastjes onder begeleiding van vrijwilligers. Daarna vindt de officiƫle opening plaats. De openingshandeling wordt verricht door Sonja van der Meer, directeur-bestuurder van Stichting Het Drentse Landschap en wethouder Bert Jan Ten Oever namens de gemeente Assen. De kinderen morgen daarna het Beleefbosje als eerste betreden.

Lees ook:

Contact
opnemen