Dit weekend in de Drentse natuur: 18 en 19 februari

Vrijdag 17 Februari 2023
  • Aan de wandel op de Hondsrug (Rechten: Wikimedia Commons)

Al wandelend een van de vele natuurgebieden in onze provincie verkennen of zelf aan de slag met een natuurschilderij. Dit en meer staat komend weekend op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Natuurlijk schilderij maken

Een schilderij maak je met verf en kwasten... of met natuurvondsten. Zondagmiddag kun je een poging wagen samen met vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum in Assen. Voor jouw eigen schilderij gebruik je vondsten uit het bos of dingen die je in eigen tuin gevonden hebt. De omlijsting maak je van takjes. Aanmelden is niet nodig en de activiteit is gratis. Bezoek deze website voor meer informatie.

Woldwandeling Drents-Friese Wold

Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht in een van de drie nationale parken van onze provincie: het Drents-Friese Wold. De gids kent de mooiste plekken in het gebied en weet er veel over te vertellen. Ieder seizoen heeft andere verrassingen in petto voor de wandelaar. Wie weet wat je deze keer tegenkomt! Bezoek voor meer informatie en om aan te melden deze website.

Winterwandeling Hondsrug

Wandel zondagmiddag over de eeuwenoude Hondsrug en luister naar de gids die van alles vertelt over het seizoen en de dieren en planten in dit jaargetijde. De gevarieerde wandeling is zowel voor kinderen als volwassenen een leuke en leerzame ervaring. De route is ongeveer drie kilometer lang. Meer informatie over deze excursie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen