Hondsrugpad is verkozen tot wandelroute van het jaar

Zaterdag 09 April 2022
  • Wandelaars op de Hunenweg (Rechten: Arjensnijder Photography)

Het Hondsrugpad is tijdens een evenement van de Fiets en Wandelbeurs uitgeroepen tot wandelroute van het jaar. De route van 166 kilometer loopt van Emmen naar Groningen. Het is onderdeel van het Hondsrugpad-Hünenweg, een wandeling van 325 kilometer van het Duitse Osnabrück naar Groningen.

De route in Drenthe gaat onder meer langs Emmen, het grootste hunebed van Nederland, Drouwenerzand en het Zwanemeerbos. Het traject voert over oude paden, door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en akkergebieden langs esdorpen en hunebedden, de 5000 jaar oude getuigen van de vroegere bewoners.

De route werd gekozen uit een shortlist met vijf titels die nog in de race waren voor de trofee voor de 'beste wandelroute van de Benelux'. De jury heeft voor het Hondsrugpad gekozen vanwege de goede bewegwijzering, de grote afwisseling aan landschappen langs de route, de bondige wegbeschrijving in de vorm van een soort roadbook, het grote aandeel aan onverharde paden en de evenwichtige mix van natuur en cultuur.

Lees ook:

Contact
opnemen