Dit weekend in de Drentse natuur: 17 en 18 december

Vrijdag 16 December 2022
  • Geniet van de natuur in de winter (Rechten: RTV Drenthe/Marike Goossens)

De Drentse natuur heeft een winters weekend voor de boeg. Kleed je warm aan, trotseer de kou en ervaar de natuur in dit jaargetijde. Wat dacht je van een wandeling over het Dwingelderveld of de Hondsrug of een kerstmarkt in het Asserbos.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Snertwandeling Dwingelderveld

Trotseer het winterweer en verken zaterdagochtend samen met een gids van Natuurmonumenten de natte heide van het Kloosterveld en de Anserdennen. Halverwege de excursie staat een dampende kop snert met een snee roggebrood voor de wandelaars klaar. Bezoek voor meer informatie de website van Natuurmonumenten.

Kerstmarkt Asserbos

In het Buitentheater Tivoli in het Asserbos valt zondag van alles te beleven. Er zijn zangoptredens, optredens van het jeugdcircus Bombari en een verhalenverteller brengt een midwinterverhaal ten gehore. Ook is er een kerstmarkt. Bezoek de website van het Duurzaamheidscentrum voor meer informatie.

Seizoenswandeling Hondsrug

Wandel zondagmiddag over de eeuwenoude Hondsrug en luister naar de gids die van alles verteld over het seizoen en de dieren en planten in de winter. De route is ongeveer drie kilometer lang. Meer informatie over deze excursie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen