Dit weekend in de Drentse natuur: 13 en 14 augustus

Vrijdag 12 Augustus 2022
  • Richt je blik omhoog en zoek naar vallende sterren (Rechten: Pixabay)

Zowel voor vroege vogels als voor avondmensen is er dit weekend wat te beleven in de Drentse natuur. Wandel bij het krieken van de dag over de Hondsrug of richt je blik op de hemel boven het Aekingerzand op zoek naar vallende sterren.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Ochtendwandeling Hondsrug

Begin de zaterdagochtend goed met een rustige wandeltocht door het bos en over de hei van de Hondsrug. Een deel van de wandeling wordt in stilte gelopen en onderweg is er tijd voor een meditatie. De wandeling staat in het teken van de seizoenen en zoekt de verbinding met de natuur. Bezoek de pagina van Staatsbosbeheer voor meer informatie en om je vooraf aan te melden.

Vallende sterren Aekingerzand

Ieder jaar is augustus de maand waarin je de meeste kans hebt om vallende sterren te zien wanneer talloze meteoren van de Perseïdenzwerm de dampkring passeren. Het Aekingerzand is zaterdagavond een goede plek om sterren te kijken omdat het er zo donker is. Luister naar de gids die over het fenomeen vallende ster vertelt en vergeet niet om een wens te doen. Meld je aan via de website van Staatsbosbeheer.

Fietsexcursie Drentsche Aa

Stap zondagochtend op de fiets en verken het noordelijke stroomdal van de Drentsche Aa. De gidsen van het Nationaal Park Drentsche Aa laten je bijzondere plekjes rond de benedenloop van de Drentsche Aa zien en geven je informatie over de flora en fauna, het landschap en cultuurhistorische elementen in het gebied. De tocht is ongeveer achttien kilometer lang. Meer informatie vind je op de website van het nationaal park.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen