Dit weekend in de Drentse natuur: 12 en 13 november

Vrijdag 11 November 2022
  • De torenvalk kan je tijdens een fietstocht tegenkomen. (Rechten: PBarlowArt via Pixabay)

Dit weekend biedt volop mogelijkheden om erop uit te trekken in de Drentse natuur. Zoek naar roofvogels tijdens een fietstocht door het Drents-Friese Wold, of bezoek het boswachtersspreekuur in Assen.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Roofvogelfietstocht

Fiets zaterdagmiddag door het Drents-Friese Wold. In dit natuurgebied komen verschillende roofvogelsoorten voor. Je ziet weleens een buizerd op een paaltje langs de weg zitten, of een torenvalkje 'biddend' in de lucht, op zoek naar prooi. Onderweg vertelt een gids over de verschillende soorten, bijvoorbeeld waar u de meeste kans heeft ze te spotten en hoe u ze kunt herkennen in de lucht. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over de excursie.

Veldnamen wandeling

Ga zondagochtend mee op een veldnamen-wandeling in Nationaal Park Drentsche Aa en leer meer over deze eeuwenoude straatnamen van het platteland. Via het Veurste Veen, het beekdal van het Gasterse Diep, loop je naar het Aolstalbad en de Moaties. De gidsen vertellen over het ontstaan van het esdorpenlandschap en over de geschiedenis van het dorp Gasteren en de belangrijke rol van de boermarke. Bezoek voor meer informatie deze website.

Boswachtersspreekuur

Heb je een veer gevonden, maar weet je niet van welke vogel de veer is? Of heb je iets anders gevonden in de natuur waar je graag meer over wilt weten? Vraag het de boswachter tijdens het spreekuur. Misschien heb je wel een spannend dierspoor ontdekt en wil je weten van welk dier dit is. Maak er dan even een foto van en laat het tijdens het boswachtersspreekuur aan de boswachter zien.

Tip: Noteer ook alvast de lezing over haviken in het Duurzaamheidscentrum in Assen, dinsdagavond 15 november. Vergeet niet je vooraf aan te melden via een mail naar activiteiten@ivnassen.nl.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen