Dit weekend in de Drentse natuur: 10 en 11 juni

Vrijdag 09 Juni 2023
  • De watersnuffel vliegt tussen mei en oktober (Rechten: Wikimedia Commons)

In alle vroegte opstaan om reeën te zoeken of bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en libellen tellen. Dit en meer staat komend weekend op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Libellentelling

Help dit weekend mee met de libellentelling. Nederland is een echt libellenland: er komen hier ongeveer 65 soorten libellen voor. Door het verdwijnen van natuur, klimaatverandering en watervervuiling staan veel libellensoorten onder druk. Tijdens de telling peilen we hoe het gaat met de verschillende soorten in de tuin. Kies een zonnig moment om mee te doen en geef je waarnemingen door via deze website.

Reeën van het Valtherbos

Wil je reeën zien, dan moet je de dag vroeg starten. Verken zondagochtend het Valtherbos met een gids van Staatsbosbeheer en ga op zoek naar reeën. Rond zonsopkomst heb je kans om te zien hoe de dieren het bos verlaten om te gaan eten in het open veld. Je wandelt in stilte naar de rand van het bos om ze niet te verstoren. De gids vertelt over het leven van reeën. Bezoek deze website voor meer informatie.

Woldwandeling Drents-Friese Wold

Ga zondagmiddag samen met een gids van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht door de wilde natuur van het Drents-Friese Wold. Hij kent de mooiste plekken in dit gebied en kan er veel over vertellen. Elk seizoen komen er andere onderwerpen aan bod, het kan gaan over vogels, insecten of misschien nog iets anders. Laat je verrassen. Meer informatie vind je op deze website.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen