Beleef de natuur in Coevorden

Donderdag 20 April 2023
  • Bloemrijke bermen trekken insecten (Rechten: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Het bevorderen van de biodiversiteit heeft een belangrijke plaats in natuurbescherming. In de gemeente Coevorden vinden verschillende lokale initiatieven plaats die erop gericht zijn om de omgeving groener en mooier te maken.

De natuurbeleefdag zaterdag is het moment voor de inwoners om hier kennis mee te maken. De Groene Alliantie Coevorden en IVN Natuureducatie willen hen op deze dag informeren, de kans geven elkaar te ontmoeten en vooral ook inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Natuurbeleving

De dag is bedoeld als ontmoet-, doe- en beleefmarkt voor jong en oud. Voor kinderen zijn activiteiten gericht op natuurbeleving, zoals vogelhuisjes maken en vogels kijken met een verrekijker. Ook kunnen ze waterbeestjes onderzoeken en meedoen aan een vlinder- en bijenspel.

Bezoek

Het evenement vindt plaats op het terrein van De Daoler Tuun van 11.00 tot 15.00 uur. Het park van bijna 4 hectare groot is een bezoekje waard, met verschillende bomen, picknickplaatsen, een vijver met strand, een keienloop door de vijver en allerlei klimelementen.

Lees ook:

Contact
opnemen