Stimulans voor een uurtje bewegen in het groen

Vrijdag 25 September 2020
  • Gezond Natuur Wandelen combineert natuurbeleving én wandelen (Rechten: Pixabay)

Een actieve en gezonde leefstijl kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Maar voldoende bewegen is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Daarom starten verschillende organisaties in samenwerking met de gemeente Assen het project Gezond Natuur Wandelen. Met dit wekelijkse wandeluurtje beleeft Assen de primeur in Drenthe.

De groepswandelingen worden het hele hele jaar door georganiseerd in de provinciehoofdstad. Groepen worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Zo wordt via het project natuurbeleving én wandelen gecombineerd.

Samenwerking

Omdat de gemeente Assen dit soort initiatieven erg belangrijk vindt, heeft Gezond Natuur Wandelen ook een bijdrage toegewezen gekregen uit het preventiefonds van de gemeente. Wethouder Broekema is ook tevreden met de samenwerking tussen de verschillende organisaties en het enthousiasme van de vele vrijwilligers die bij het project zijn betrokken.

Primeur in Assen

Mogelijk blijft het initiatief niet alleen beperkt tot Assen en omgeving, en wordt het concept ook uitgebreid naar de rest van Drenthe. De actie is opgestart door Het Drentse Landschap, IVN Noord, Vaart Welzijn en de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland.

Starttijden en locaties van de wandelingen zijn hier te vinden. Aanmelden is niet nodig.

Contact
opnemen