Speelnatuur Dwingelderveld na vernieuwing toegankelijk voor kinderen met beperking

Woensdag 06 April 2022
  • De vernieuwde waterpomp in de speelnatuur bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld (Rechten: Natuurmonumenten)

De vernieuwde speelnatuur van OERRR, bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen, is vandaag geopend. Door de metamorfose van de speelplek kunnen kinderen met een beperking er nu ook spelen. De kinderen kunnen hutten bouwen, met een waterpomp water omhoog pompen en glijden van een kleibult.

"We noemen het speelnatuur en geen speeltuin omdat we geen attributen hebben, maar gebruik maken van natuurlijke materialen", aldus Gina Bisschop van Natuurmonumenten. Het is een initiatief van het jeugdprogramma van de natuurorganisatie, OERRR. De speelnatuur stimuleert kinderen om buiten te spelen en zo zelf de natuur te beleven.

Renovatie

De speelweide lag er al, maar had een flinke opknapbeurt nodig. "De waterpomp deed het niet en kinderen met een beperking konden niet goed meespelen", vertelt Renate Sanders, boswachter van Natuurmonumenten. "Daarom is de hele speelnatuur aangepakt. We hebben een nieuwe waterpomp geplaatst, een kleibult aangelegd en in het wilgenhuttendorp staat nu een hut waarin je met een rolstoel rond kan rijden." Alle kinderen kunnen over een halfverhard pad bij het ven komen en in het zand spelen.

Opening

Wethouder Henk Doeven van de gemeente Westerveld, Eric Menkveld van Natuurmonumenten en Rianne Dekker van de Speeltuinbende verrichtten de officiële openingshandeling. Dekker is uitgeroepen tot burgemeester van de speelnatuur. Het weer was niet al te best maar daar hadden de kinderen geen boodschap aan; het was namelijk spelen geblazen.

De speelnatuur van OERRR is dagelijks geopend tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.

Bekijk in onderstaande video hoe het speelveld er na de vernieuwing uitziet:

Lees ook:

Contact
opnemen