Op pad in de Drentse natuur: speurroutes voor kinderen

Zondag 21 Juli 2019
  • Rondom het bezoekerscentrum Dwingelderveld is van alles te ontdekken (Foto: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Buiten spelen kan natuurlijk overal. Maar op sommige plekken in Drenthe is buitenspelen extra leuk. Omdat je daar in de voetsporen van de wolf treedt of omdat je er leuke opdrachten kunt doen.

We hebben een kleine selectie gemaakt uit het aanbod van speurtochten en wandelroutes in onze provincie. Heb jij een favoriete route en ontbreekt die in dit overzicht? Laat het ons weten via de ROEG! Facebookpagina.

Wandelroute Wolvenspoor
Dwars door natuurgebied Hart van Drenthe loopt het Wolvenspoor. Deze wandelroute van vijf kilometer is een spannende tocht door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen. Volg de witte pootafdrukken om de weg niet kwijt te raken. 

Lees ook: Op pad in de Drentse natuur: het Wolvenspoor

Natuurspeurderstocht Orvelte
Rondom de boerderij De Veldhoeve van IVN in Orvelte is een nieuwe natuurspeurtocht uitgezet. Onderweg test je je kennis van de natuur. Kan jij de vogelsoorten van Orvelte vinden? Wist je dat de plant pitrus zo sterk is dat je er manden van kan vlechten? En hoe meet je hoe oud een boom is? Je komt het allemaal te weten.

Speurtocht Dwingelderveld
Rondom het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld zijn maar liefst drie speurtochten te volgen: de kompastocht, de wereld van OERRR en de speurtocht dierenmanieren. Ga met een speurkaart en kompas op pad en vind je weg over het Dwingelderveld. Of kijk handige trucs van dieren af en leer hoe je voedsel kunt vinden in het bos.

Hulpboswachter Boomkroonpad
Ben jij een boswachter in spe? Een echte natuurvriend? Ga dan in een echte boswachtersjas met het handboek van boswachter Bart in de hand op pad over de Hondsrug. Onderweg maak je allerlei opdrachten en leer je wat een boswachter allemaal doet. Bij terugkomst krijg je een diploma van de Boswachter Academie.

Contact
opnemen