Op pad in de Drentse natuur: 13 en 14 januari

Vrijdag 12 Januari 2024
  • In Veenhuizen komt natuur en erfgoed samen (Rechten: Miranda Drenth)

De vrieskou houdt het dit weekend even voor gezien. Grijp je kans en ga lekker naar buiten voor een erfgoedwandeling door gevangenisdorp Veenhuizen of een excursie tussen de woudreuzen. Dit en meer staat komend weekend op de planning in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Erfgoedwandeling Veenhuizen

Ga samen met gids Peter op ontdekkingstocht door Veenhuizen, één van de koloniën van Weldadigheid. Peter groeide op in Veenhuizen en is bekend met de raadselachtige sfeer en de grillige geschiedenis van het gevangenisdorp. Geniet van 200 jaar grimmige geschiedenis in twee uur en drie kilometer in het 'Pauperparadijs' van Drenthe. Meer informatie lees je op deze website.

Wandelen tussen de Woudreuzen

Verken zondagmiddag één van de oudste bosgebieden in het Drents-Friese Wold. De bomen die begin vorige eeuw werden aangeplant om het stuivende zand te beteugelen zijn uitgegroeid tot ware woudreuzen. De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de planten en dieren die hier leven en over de legende van de Bosberg. Nieuwsgierig geworden? Bezoek deze website voor meer informatie.

Wilderniswandeling het Sprokkelspoor

In de nieuwe wildernis van het Hart van Drenthe ligt niet alleen het vrij bekende Wolvenspoor maar ook het Sprokkelspoor. Volg de avontuurlijke wandelroute door het bos en langs verstilde vennen. De natuur krijgt hier voorrang boven de traditionele houtproductie, bomen worden niet meer gekapt en de natuur kan haar gang gaan. Wandel je zondagmiddag mee? Op deze website vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen