Natuurboek van de week: Natuur van Topklasse door Hans Dekker

Woensdag 11 Juli 2018
  • Met het boek van Hans Dekker ga je op ontdekkingsreis in de Drentse natuur (foto: Pixabay)

De zomer is voor veel mensen het moment om lekker te lezen. Weet je nog niet welke boeken je mee wilt nemen op vakantie of lekker wilt lezen in je eigen tuin? Wij lichten in de zomervakantie elke week een boek uit over de Drentse natuur. Deze week is dat Natuur van Topklasse van Hans Dekker.

In dit boek gaat Dekker in op de veertien Natura2000-gebieden die Drenthe telt. In gemakkelijke woorden geeft de schrijver uitleg over de gebieden en de werkzaamheden die er op de planning staan of al zijn gedaan. Daarnaast laat hij zien wat de voordelen zijn, welke flora en fauna er weer terugkomt en wat het doet voor het beeld.

Van het Dwingelderveld, het natste heidegebied van Europa tot de landbouwenclave Oude Willem in het Drents-Friese Wold. Het boek trekt dwars door de Drentse natuur. Dekker beschrijft niet alleen de gebieden, maar geeft ook tips voor als je het gebied zelf wilt bezoeken. 

ROEG! Junior: Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie
Ook voor de kleine natuurliefhebber lichten we een boek uit. Deze week is het boek Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie van Camilla Dreef. Dit boek staat vol met vogelverhalen. Meer hierover lees je op ROEG! Junior.

Contact
opnemen