Natuurboek van de week: Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie van Camilla Dreef

  • Lekker lezen in het boek Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie (foto: Pixabay)

Heerlijk wegdromen met een boek over de natuur. Het is nu vakantie en dus heb je er lekker de tijd voor. Maar weet je niet welk boek je moet lezen? Elke week kiezen wij een boek voor je uit. Deze week is dat het boek Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie van Camilla Dreef.

Houd je ook zo van vogels? Schrijver Camilla Dreef wel. Al jong begon ze er naar te kijken en nu schrijft haar vogelverhalen op. Het boek Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie gaat dan ook over vogels. Over baltsende futen, brutale meeuwen, het vliegtalent van de spreeuw en de vissende aalscholvers. Er komen van allerlei soorten voorbij.

Verder gaat de schrijfster ook op onderzoek uit. Want waarom zijn de vogels uit de tuin van Camilla’s opa en oma er niet meer? En waarom zijn er vogels met een GPS-rugzakje op?

Over de schrijver

Camilla Dreef is geboren in Amstelveen. Ze is bioloog en actief bij de Vogelbescherming. naast het schrijven van boeken kun je haar ook kennen van het tv/programma Binnenste Buiten.

Wil je Camilla Dreef horen voorlezen uit het boek? Dat kan op zondag 16 september tijdens het vogelfestival Kom uit je nest in het Nationaal Park Lauwersmeer. En wat nog leuker is, je kan ook een boek winnen. Hoe dat kan? Dat lees je hier.

Contact
opnemen