Meest duurzame bewonersinitiatief van Drenthe gezocht

Donderdag 18 Januari 2024
  • Zet jij je samen met je buren in voor een duurzamere wereld? (Rechten: Valenciamarkyv69 via Pixabay)

Ken jij of maak jij deel uit van een groep die zich inzet voor een duurzamere wereld? Natuur en Milieufederatie (NMF) Drenthe is op zoek naar het meest duurzame bewonersinitiatief van de provincie. De winnaar ontvangt de Kringlogo-prijs 2024.

Het gaat om initiatieven die zich samen en lokaal inzetten voor maatschappelijke waarden en doelen. Denk bijvoorbeeld aan een voedselbos of buurtmoestuin, een repaircafé of het delen van spullen om als wijk of dorp minder grondstoffen te gebruiken, een lokale munt of zelfs een heel ecodorp. Het winnende initiatief mag een jaar lang het Kringlogo in alle uitingen gebruiken en krijgt provinciale en landelijke publiciteit.

Winnaar

De winnaar van het Kringlogo mag een jaar lang het keurmerk gebruiken en NMF Drenthe besteedt uitgebreid aandacht aan het winnende initiatief via haar communicatiekanalen. Daarnaast krijgt het initiatief een symbolisch bedrag van € 100 en een wisselbokaal.

Voorbeeldfunctie

Dit soort ondernemingen zijn voorbeelden voor anderen die zelf ook stappen willen zetten. Daarom zet NMF Drenthe het leukste, mooiste of meest innovatieve burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de nationale Week van de Circulaire Economie van 11 tot en met 16 maart 2024. Het doel van deze week is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de circulaire economie.

Meedoen

Wil je jouw project opgeven, of ken je een burgerinitiatief in jouw buurt dat deze prijs verdient? Neem dan uiterlijk 9 februari 2024 contact op met Emile Suringar van NMF Drenthe via e.suringar@nmfdrenthe.nl. Geef deze informatie door in je mail: naam van het initiatief, naam van de contactpersoon, één of twee voorbeelden van circulaire activiteiten van het initiatief, wat deze activiteit(en) zo succesvol maakt, start van het initiatief, partijen waarmee het initiatief wordt uitgevoerd, of het initiatief geheel door vrijwilligers wordt uitgevoerd en waarom het initiatief dit steuntje in de rug goed kan gebruiken.

Lees ook:

Contact
opnemen