Bewonersinitiatief Groen Verband bevordert biodiversiteit Nooitgedacht

Vrijdag 07 Oktober 2022
  • Het hart van de nieuwe beleeftuin (Rechten: Josien Buiter)

In de nieuwe wijk Nooitgedacht onder Rolde heeft een aantal wijkbewoners zich verzameld in het bewonersinitiatief Groen Verband, dat de biodiversiteit in de buurt wil bevorderen. Een plan ligt klaar en de eerste actiedag wordt komende zaterdag georganiseerd.

Onderdelen uit het plan zijn het bloemrijk maken van bermen, het aanleggen van groene verbindingen met behulp van hagen en het aanleggen van natte zones. Bewoners zullen het ecologische beheer van de verbindingen uitvoeren. Daarmee richt Groen Verband zich op een natuurrijke woonomgeving en op de sociale banden in de wijk.

In beweging

Het bestaande beleefpad wordt opgefrist en er komt een beleeftuin die in het teken van bewegen en beleven zal staan. De tuin midden in de wijk wordt geleidelijk aan ingevuld met sport- en spelelementen voor alle bewoners van de wijk. Het plan wordt in samenwerking met zorginstelling De Trans en Landschapsbeheer Drenthe uitgevoerd.

Actiedag

Tijdens de actiedag wordt een begin gemaakt met de beleeftuin. Iedereen kan helpen met het planten van boerenkrokussen, het bouwen van een bijenhotel en het plaatsen van een weefgetouw voor bloemen en planten. Boomzaagkunstenaar Jeroen Boersma maakt een houten draak die in het midden komt.

Lees ook:

Contact
opnemen