Klein bos, groot enthousiasme: tweede tiny forest in gemeente Tynaarlo

Woensdag 06 April 2022
  • De kinderen steken de handen uit de mouwen bij het aanplanten van de tiny forest. (Rechten: Myryams-Fotos via Pixabay)

Het tiny forest is populair in gemeente Tynaarlo: na de pionier in Eelde werd vandaag het tweede kleine bosje van de provincie aangeplant in Vries. Het groen mag gaan groeien vlakbij OBS De Vijverstee.

De officiële opening werd vanochtend gedaan door wethouder Hanneke Wiersema, schooldirecteur Karin van Geffen en de leerlingen van de school.

Een biodiverse tennisbaan

Een volwaardig bos, maar dan geconcentreerd tot het formaat van een tennisbaan: dat is een tiny forest. Het fungeert als een buitenlokaal, waar kinderen lessen krijgen over wat er allemaal groeit, bloeit, kruipt en fladdert. Deze lessen zullen verzorgd worden door zowel leerkrachten van de school als IVN Natuureducatie.

De beplanting en het ontwerp zijn verzorgd door de kinderen van De Vijverstee. Naast bomen is er ook ruimte voor wilde bloemen en zelfs een moestuintje. Hoewel het bos compact is, wordt er zo niet ingeleverd op biodiversiteit.

Iedereen welkom

Naast de leerlingen zijn ook andere buurtbewoners welkom om van het tiny forest te komen genieten, ongeacht het aantal poten waarop ze binnenwandelen.

Lees ook:

Contact
opnemen