Kinderen enthousiast over natuurbeleefdag in Coevorden

Zaterdag 06 Mei 2023
  • De natuurbeleefdag in Coevorden is op vooral op kinderen gericht (Rechten: RTV Drenthe)

In de gemeente Coevorden vinden verschillende lokale initiatieven plaats die erop gericht zijn om de omgeving groener en mooier te maken. De natuurbeleefdag is het moment voor de inwoners, en vooral de kinderen, om hier kennis mee te maken.

"We willen hier mensen bij elkaar brengen die dingen doen met groen en biodiversiteit en die bezig zijn met het landschap", aldus Mathijs ter Bork van IVN Natuureducatie, een van de organisatoren. "En we willen mensen laten zien dat er ontzettend veel gebeurt in de gemeente en dat je heel vaak ook zelf al iets kunt doen."

Doe het zelf

Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten waaronder waterdiertjes vangen, uilenballen pluizen, koeien melken en nestkastjes voor vogels timmeren. "Het was heel leuk om dieren te vangen en ik vond het ook wel leuk om ze weer vrij te laten", vertelt Sven. "Ik voelde bijna niets in mijn hand. Het kietelde niet, want hij zat alleen maar stil en soms plakte het een beetje aan mijn hand vast met z'n pootjes."

Kinderen

"We richten ons met de markt vooral op kinderen omdat wij geloven dat de jeugd de toekomst heeft", vertelt Ter Bork. "Als zij nu van die natuur gaan houden, dan willen ze dat later ook gaan behouden. Daar zetten we dus vol op in en dat is eigenlijk ook wat we altijd in ons werk doen. Op school leren ze ook dingen, maar het valt niet mee voor een leerkracht om altijd naar buiten te gaan. Natuur zit in de kerndoelen maar de focus ligt toch vaak op rekenen en taal. We proberen scholen op allerlei manieren te ondersteunen, maar hier staat de beleving echt centraal. Dat is meer iets voor het hele gezin."

Lees ook:

Afbeelding
Mathijs ter Bork van IVN laat kinderen kennis maken met natuuractiviteiten (Rechten: RTV Drenthe)

Contact
opnemen