Het Deurzerdiepje: een paradijsje voor kunstschilders

Zondag 21 April 2024
  • Schilder Sikko Mulder bekijkt het Deurzerdiepje (Rechten: RTV Drenthe)

De schildersblik loslaten op de Drentsche Aa. Die opdracht heeft het Drents Schildersgenootschap zichzelf gegeven. De 22 leden zijn nu een jaar bezig om het gebied van begin tot eind vast te leggen: Ze hebben al sessies gehad bij de bronnen van de Drentsche Aa in boswachterij Hart van Drenthe en bij de monding van de Drentsche Aa bij De Punt.

In deze aflevering gaan we op stap met kunstenaar Sikko Mulder, en hij is neergestreken bij het Deurzerdiepje. "Dit is gespaard gebleven bij de ruilverkavelingen van de vorige eeuw. En je stapt hier meteen een paradijsje in. Overal zie je bloemen en hoor je vogels dus een heerlijk plekje om te schilderen."

Maar het is niet alleen een heerlijk plekje om te werken, als je er met de ogen van een kunstschilder naar kijkt is er ook van alles te beleven: "Wat me hier boeit is de afwisseling tussen voor- en achter, hier komt het beekje om de hoek aan, je ziet op het punt waar het beekje een bocht maakt een prachtige mooie boom tot ontwikkeling komen en vervolgens in de verte het landschap wegdromen. Die verschillen dat boeit me en dat wil ik vastleggen."

Lees ook:

Contact
opnemen