Dit weekend in de Drentse natuur: 8 en 9 april

Vrijdag 07 April 2023
  • Nationaal park Dwingelderveld (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

Het paasweekend staat voor de deur. Mocht je de buik vol hebben van paaseitjes, zoek dan de Drentse natuur op voor een mooie ochtendwandeling over het Dwingelderveld of een bezoek aan de lammetjes in De Onlanden.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Ochtendwandeling Dwingelderveld

De natuur ontwaakt en jij bent erbij. Samen met een gids van Natuurmonumenten verken je zaterdag het Dwingelderveld in alle vroegte. De schuwe dieren op het veld zijn in de vroege ochtend nog actief, grote kans dat je bijvoorbeeld reeën ziet. Een vroege wandeling leent zich ook goed voor het luisteren naar de vogels. Bezoek deze website voor meer informatie en om je in te schrijven.

Lammetjesdag De Onlanderij

Op Eerste en Tweede Paasdag word je persoonlijk ontvangen door de boswachters in de grote schuur op De Onlanderij. Er zijn volop activiteiten te doen zoals vogels spotten, paaseieren zoeken of het trotseren van de wildernisbaan. Uiteraard zullen de lammetjes en hun moeders niet ontbreken. Let op: tickets zijn alleen bij de deur verkrijgbaar, er is geen onlineverkoop voor dit evenement. Bezoek voor meer informatie de website van Natuurmonumenten.

Lange wandeling Zweeloo

Wandel zondagochtend mee en ontdek een aantal aspecten van de Drentse natuur en cultuur rondom Zweeloo, waaronder het beekdal De Stroeten met bijzondere orchideeën, de Palms met stuifzand en jeneverbesstruiken, de Industriële Revolutie en het monumentale esdorp oud-Aalden. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk en kan via deze website.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen