Dit weekend in de Drentse natuur: 5 en 6 augustus

Vrijdag 04 Augustus 2023
  • Ga op zoek naar reeën op de Hondsrug (Rechten: Lubos Houska via Pixabay)

Heb je zin om de Drentse natuur te verkennen? Fiets dan in alle vroegte mee over de Hondsrug op zoek naar reeën. Maak een huifkartocht door het Bargerveen, of stap op de fiets en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het Valtherbos.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Reeënsafari op de fiets

Speur zaterdagavond mee naar reeën terwijl je door de bossen over de Hondsrug fietst. Vanaf Buitencentrum Boomkroonpad brengt de gids je naar de plekken waar de schuchtere hoefdieren 's avonds vaak tevoorschijn komen om te eten. Speur mee in het landschap van bosjes en de houtwallen in boswachterij Gieten-Borger en wie weet kom je er eentje tegen. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Fietsexcursie hunebedden Valtherbos

Wil jij de mooiste historische plekken van het Valtherbos ontdekken? Dan is deze fietstocht zondagmiddag wel wat voor jou. Een gids neemt je mee voor een tocht van zo'n elf kilometer lang door boswachterij Emmen. Onderweg zoek je naar sporen uit het verleden en stop je een aantal keer bij hunebedden en grafheuvels. Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie.

Huifkartocht door het Bargerveen

Stap in de Veenland Express en ontdek de hoogvenen van Zuidoost-Drenthe. Vanuit de huifkar heb je goed zicht op de uitgestrekte, natte heidevelden. Onderweg vertelt de boswachter je van alles over het gebied, en de planten en dieren die er voorkomen waaronder slangen, vleesetende planten en allerlei vogels. Midden op de heide sta je stil om van het uitzicht te genieten. Meer informatie vind je op deze website.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen