Dit weekend in de Drentse natuur: 4 en 5 maart

Vrijdag 03 Maart 2023
  • Het Drouwenerzand ligt op de Hondsrug tussen Gasselte en Drouwen (Rechten: RTV Drenthe/Sander Foekens/Marcel Drent)

De lente is officieel begonnen al is dat aan de temperatuur nog niet te voelen. Laat de kou je niet tegenhouden en ga voor een uitstapje in de Drentse natuur. Wat dacht je van een bezoek aan de krokuspracht van Landgoed Overcingel of een tocht over de zandverstuiving van het Drouwenerzand.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Wandeling Drouwenerzand

Wandel zaterdagochtend over het Drouwenerzand, een Natura 2000-gebied met een aardkundig monument. Bijzonder aan het natuurgebied is de actieve zandverstuiving, een natuurverschijnsel dat buiten ons land nauwelijks nog voorkomt. Na het Drouwenerzand gaat de wandeling verder in de richting van het dorp Bronneger, langs hunebedden en grafheuvels. Bezoek deze website voor meer informatie.

Krokuswandeling Overcingel

Ze zijn er weer... de krokussen op Landgoed Overcingel in Assen. Samen met een deskundige gids van IVN Assen en Het Drentse Landschap maak je zaterdagmiddag een wandeling over het landgoed. De gids brengt je langs de mooiste plekken en vertelt over de geschiedenis van plek en de bijzonderheden. Vooraf aanmelden is niet nodig, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Op deze website vind je meer informatie.

Dierenspeurtocht Drents-Friese Wold

Kees Koolmees neemt je zondagmiddag mee op sleeptouw door het bos. Onderweg ontdek je interessante dingen over het leven van de koolmees. Na afloop van de speurtocht maak je een nestkastje voor de koolmezen in je tuin. Op deze website vind je meer informatie. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De tocht is ongeveer twee kilometer lang.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen