Dit weekend in de Drentse natuur: 4 en 5 februari

Vrijdag 03 Februari 2023
  • Bij volle maan beleef je een wandeling in de natuur anders (Rechten: Lukas Bieri via Pixabay)

Ook midden in de winter is er genoeg te doen in de natuur. Kleed je warm aan, trotseer de kou en ervaar het Drentse land in dit jaargetijde. Wat dacht je van een wandeling over het Sleenerzand bij volle maan, of een speurtocht naar bever- en ottersporen in het Hunzedal.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Beversporen in het Hunzedal

Hartje winter lijkt het misschien doodstil in de natuur, maar er gebeurt genoeg getuige de sporen in de Duunsche Landen. Samen met een gids van het Drentse Landschap ga je zaterdagochtend in dit deel van het Hunzedal op zoek naar beversporen. Ook leer je ottersporen en sporen van reeën te herkennen. Met een beetje geluk vliegen er ganzen, reigers of roofvogels over. Bezoek deze website voor meer informatie over de excursie.

Boswachterswandeling Dwingelderveld

Elke zondagmiddag gaat een gids van Natuurmonumenten op stap in het Dwingelderveld. Trek stevige schoenen aan en wandel mee. De gids vertelt over de natuur in het natuurgebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daar bij horen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Vollemaanwandeling Sleenerzand

Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit. Wandel zondagavond met de gids van Staatsbosbeheer door dit afwisselende gebied, van open heideveld tot duister bos. Met het licht van de maan ervaar je de natuur veel intenser. De stilte maakt je alert op geluiden en je zintuigen staan helemaal aan. Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil of kruist een ander nachtdier je pad. Meer informatie lees je op de website van Staatsbosbeheer.

Tip: lezing over bushcraft

Op de agenda voor maandagavond: Bushcrafter René Nauta uit Vledder komt naar de ROEG! Hoek in Sleen voor een boeiende lezing over buiten leven. Nauta weet als geen ander hoe je dat op een aangename manier kunt doen. Samen met Beke Olbers maakte hij de encyclopedie 'Buiten Leven', boordevol bushcraft-skills. Kom maandagavond luisteren naar de tips en hoogtepunten van deze expert van het buitenleven. Bezoek de website van de bibliotheek voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen