Dit weekend in de Drentse natuur: 29 en 30 april

Vrijdag 28 April 2023
  • Vanuit de vogelkijkhut hebben vogelliefhebbers zicht op de voormalige vloeivelden (Rechten: RTV Drenthe)

Even bijkomen van Koningsdag? Dat kan uitstekend in de Drentse natuur. Wat dacht je van wandelend of fietsend een van de vele natuurgebieden in onze provincie verkennen of vogels kijken met de verrekijker in de aanslag. Dit en meer staat komend weekend op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Ochtendwandeling Dwingelderveld

De natuur ontwaakt en jij bent erbij. Samen met een gids van Natuurmonumenten verken je zaterdagochtend in alle vroegte het Dwingelderveld. De schuwe dieren op het veld zijn in de vroege ochtend nog actief. Grote kans dat je bijvoorbeeld reeën ziet. En een vroege wandeling leent zich goed voor het luisteren naar vogels. Bezoek deze website voor meer informatie en om je in te schrijven.

Vogels kijken in Diependal

Ooit werd het als vloeiveldencomplex gebruikt door de aardappelzetmeelfabriek in Oranje. Tegenwoordig is Diependal een natuurgebied dat rijk is aan bijzondere moeras- en watervogels. Vanuit de vogelkijkhut heb je een prachtig uitzicht over de voormalige vloeivelden. Van april t/m september zijn elke zondagmiddag deskundige vogelaars aanwezig. Zij helpen je graag met het herkennen van soorten en kunnen je veel informatie over dit natuurgebied geven. Bezoek deze website voor meer informatie.

Fietsexcursie hunebedden Valtherbos

Het Valtherbos ten noorden van Emmen loopt over van de historie. Je vindt er vier hunebedden, meerdere grafheuvels en een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Fiets zondagmiddag samen met een gids langs de verschillende hoogtepunten. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor een kleine wandeling en informatie over de verschillende sporen uit het verleden. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen