Video: Fotohut in Diependal zorgt voor bijzondere foto’s

Maandag 14 Mei 2018
  • De zeldzame roodhalsfuut is goed te fotograferen vanuit de hut (foto: Het Drentse Landschap/Edo van Uchelen)

In het Diependal staat sinds dit jaar een fotohut. De hut kijkt uit over het natuurgebied van Het Drentse Landschap. Doordat de hut deels in de grond verzonken ligt, kunnen fotografen laag over het water kijken en zo de beste plaatjes schieten.

De hut is bedacht door natuurfotograaf Johan Vos. "Ik heb destijds eens gevraagd aan Het Drentse Landschap of ik een schuiltentje mocht plaatsen. En dat mocht. Het was een ideale plek."

En dat is te merken. Doordat de kijkgaten van de hut zo laag bij het water liggen is het perspectief anders dan vanuit andere vogelkijk- en fotohutten. "Het is ook wel een beetje de sport om zo mooi mogelijke foto's te maken. Het is natuurlijk fantastisch als je gedragsfoto's kunt maken, als ze met elkaar vechten. Dat maakt het spectaculair", aldus natuurliefhebber Vos.

De fotohut is gemaakt op initiatief van Vos, maar eigendom van Het Drentse Landschap. De hut is te huur, twee fotografen tegelijk kunnen tegen betaling de mooiste foto's maken van roodhalsfuten, dodaars, zomertaling, wintertaling, krakeend, roerdomp, slobeend en in het najaar de visarend. Ook is er een ijsvogelwandje, waardoor je de kans hebt ook dit kleine vogeltje op de gevoelige plaat vast te leggen.

Contact
opnemen