Dit weekend in de Drentse natuur: 28 en 29 januari

Vrijdag 27 Januari 2023
  • Dit weekend is de twintigste tuinvogeltelling (Rechten: Alexas_Fotos via Pixabay)

Naar buiten in eigen tuin en tuinvogels tellen of de wandelschoenen aan voor een stevige wandeling over de Hondsrug. Dit en meer staat komend weekend op de planning in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Tuinvogeltelling

Tijdens de twintigste tuinvogeltelling tellen vogelliefhebbers gedurende drie dagen alle vogelsoorten die zij in de tuin voorbij zien komen. De gegevens die de tellingen opleveren zeggen iets over de ontwikkeling van vogels in de tuin, en over geschikte manieren om ze te helpen en beschermen. Draag bij aan het onderzoek en tel zaterdag of zondag mee. Een half uurtje is al voldoende. Bezoek voor meer informatie de website van Vogelbescherming.

Uilenballen uitpluizen

Uilenballen zitten vol verborgen schatten. Zondagmiddag kun je als een echte detective de braakballen van uilen uitpluizen en botjes, tanden, haren, veertjes of keverschildjes ontdekken. Met behulp van een pincet, een loep en een zoekkaart kom je erachter welke dieren de uil gegeten heeft. Op het menu staan vooral kleine zoogdieren, vogels en insecten. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over deze activiteit.

Seizoenswandeling Hondsrug

Wandel over de eeuwenoude Hondsrug en luister naar de gids die van alles vertelt over het seizoen en de dieren en planten in dit jaargetijde. De gevarieerde wandeling is zowel voor kinderen als volwassenen een leuke en leerzame ervaring. De route is ongeveer drie kilometer lang. Meer informatie over deze excursie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen