Dit weekend in de Drentse natuur: 23 en 24 juli

Vrijdag 22 Juli 2022
  • Wandel door het beekdal van de Hunze (Rechten: RTV Drenthe / Tina Ruiter)

Je hoeft dit weekend niet stil te zitten. Op verschillende plekken in de Drentse natuur worden activiteiten georganiseerd, waaronder een wandeling door het beekdal van de Hunze en een stiltewandeling door het Drents-Friese Wold.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Hunzedal

Ten oosten van de Hondsrug stroomt de Hunze. Maak zaterdagochtend een wandeling van tien kilometer door het beekdal van deze rivier. Onderweg wordt regelmatig stilgestaan om te genieten van de omgeving. De wandeling gaat voor 90 procent over onverharde en oneffen paden. Een lange broek en stevige schoenen zijn dan ook een aanrader. Bezoek de website van Het Drentse Landschap voor meer informatie.

Stiltewandeling

Beleef zondagochtend het Drents-Friese Wold in stilte. Dit nationale park is het op een na grootste aaneengesloten bosgebied van ons land, met moeras en stuifzand, vennetjes en heide, bolle akkers en bloeiende beekdalen. Op enkele plekken laat je de stilte op je inwerken. Ook vind je jouw 'eigen' boom in de Keltische boomcirkel en ontdek je misschien de kracht van de oude beuken. Ga voor meer informatie naar de website van Staatsbosbeheer.

OERweekend

Het hele weekend waan je je in het Hunebedcentrum in Borger in de prehistorie. Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd na. Bezoekers kunnen zien, horen, ruiken en voelen hoe mensen in de oertijd (over)leefden en werkten. Je leert hoe je vuur maakt, met pijl en boog schiet en vuursteen bewerkt. Meer informatie vind je op de website van het Hunebedcentrum.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen