Dit weekend in de Drentse natuur: 21 en 22 januari

Vrijdag 20 Januari 2023
  • Ook in de winter is een bezoek aan de Drentse natuur de moeite waard (Rechten: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Kijk eens met andere ogen naar Kampsheide tijdens een foto-excursie. Of trek je wandelschoenen aan en ontdek hoe het Drents-Friese Wold er in de winter bij ligt. Dit en meer is er komend weekend te doen in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Excursie fotograferen Kampsheide

Natuurgebied Kampsheide is een inspiratiebron voor de (beginnende) natuurfotograaf. Maak zaterdagochtend een rondwandeling langs heideveldjes, een prachtig groot ven, jeneverbessen, een hoge es, grafheuvels, een hunebed en houtwallen. Vergeet niet om je camera, een statief en waterdichte schoenen mee te nemen. Bezoek voor meer informatie de website van Nationaal Park Drentsche Aa.

Helpende hand voor vogels

Januari is een zware maand voor vogels. Vanwege de kou hebben ze veel energie nodig om hun lichaam warm te houden en dus minder energie om voedsel te zoeken. Ze kunnen wel een extraatje gebruiken. Maak zaterdagmiddag samen met IVN Emmen-Coevorden vetbollen en pindaslingers. Je kunt ook meedoen aan een vogelquiz. De activiteit is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en vindt plaats in de ROEG! Hoek van de bibliotheek in Emmen. Bezoek voor meer informatie deze website.

Winterwandeling Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold in de winter is de moeite waard. Een gids van Staatsbosbeheer laat je tijdens een winterwandeling zondagmiddag verschillende stukken van dit natuurgebied zien. De tocht heeft een ontspannen tempo, zodat er tijd is om om je heen te kijken en te genieten van het landschap in dit seizoen. Bezoek voor meer informatie de website van Staatsbosbeheer.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen