Dit weekend in de Drentse natuur: 19 en 20 november

Vrijdag 18 November 2022
  • Het Bargerveen is ruim tweeduizend hectare groot (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

Wil je meer weten over het Bargerveen in de winter, de geschiedenis van Anloo of de boswachterij Gieten-Borger? Dit en nog veel meer is er dit weekend te doen in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Wintergasten in het Bargerveen

Deze wandeling is voor vroege vogels. Zaterdagochtend neemt een gids je mee door het natuurgebied. In het toenemende ochtendlicht sta je versteld van de aantallen vogels die het Bargerveen uitvliegen na hun overnachting of vogels die overvliegen op weg naar hun overwinteringsgebieden. Bezoek deze website voor meer informatie.

Historische wandeling Anloo

Samen met een gids van het nationale park Drentsche Aa duik je zaterdagmiddag in de geschiedenis van Anloo. Tijdens de wandeling zien de deelnemers hoe het boerenleven in de loop van de eeuwen het landschap gevormd heeft. Meer informatie over de excursie vind je op deze website.

Wandeling boswachterij Gieten-Borger

De boswachterij is onderdeel van de Hondsrug en bestaat uit zogenaamde multifunctionele bossen, waarin plaats is voor natuur, recreatie en houtproductie. Tijdens deze excursie wandel je zondagmiddag in een ruime boog om het Lunsveen heen. Op deze website vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen