Dit weekend in de Drentse natuur: 18 en 19 juni

Vrijdag 17 Juni 2022
  • Boer Johan heet je welkom op zijn melkveebedrijf dit weekend (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

Zin om op pad te gaan komend weekend? Er is weer van alles te beleven dit weekend in de Drentse natuur. Maak een nachtwandeling over het Dwingelderveld, leer vuur maken en braakballen pluizen of ga langs bij boer Johan.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Midzomernacht op het Dwingelderveld

Geritsel op de grond, fladderende nachtvlinders en roepende uilen. Je komt in nacht van alles tegen op het Dwingelderveld. Op zaterdag 18 juni is het mogelijk een midzomernacht wandeling maken. Tussen 21:00 uur en 23:00 uur kun je starten met de wandeling. De wandelroute is uitgezet door de boswachters en het belooft een avontuurlijke route te worden. Vanaf het startpunt wandel je langs verschillende bossen en kom je langs heidelandschappen. Alleen bij nood mag je een zaklamp gebruiken.

Vuur maken en braakballen pluizen

Bij het buitencentrum van Drents Friese-Wold zijn er op zondag 19 juni allerlei leuke activiteiten. Zo kun je kijken bij een demonstratie prepareren, leer je vuur maken of ga je braakballen pluizen. Benieuwd wat dieren zoal doen in de natuur? Kijk dan naar wildcamerabeelden. Even de benen strekken? Ga dan mee met een belevingswandeling onder leiding van een boswachter. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Over de vloer bij boer Johan

Heb jij altijd al willen weten hoe natuurinclusief boeren in de praktijk werkt? Of ben je benieuwd welke ontwikkelingen er spelen in het landelijk gebied? Dan ben je zaterdagmiddag welkom op het melkveebedrijf van de familie Wieland in Roden om al je vragen te stellen. Dus geniet je altijd van een natuurrijk gebied en hou je van een waardevol landschap, maar heb je daar wel vragen over? Kom dan langs op deze zaterdagmiddag.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen