Agenda: Midzomernacht op het Dwingelderveld

Op 18 juni 2022 van 21:00 tot 23:00 in

Zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos en stuifzand. Vleermuizen die over het water scheren. De roep van een uil. Het geritsel van de nachtdieren in het bos. De boswachters hebben een avontuurlijke nachtwandelroute uitgezet door het Dwingelderveld. Zet je zintuigen op scherp en beleef de natuur in de donkere uurtjes van dit prachtige gebied. Doe mee, deze avontuurlijke nachtbeleving mag je niet missen!

Vanaf het ontvangstpunt wandel je door een afwisselend bos- en heidelandschap. De stilte spreekt, de duisternis vertelt haar verhaal. Om de duisternis ten volle te kunnen ervaren, wordt een zaklamp alleen bij nood gebruikt. Als je ogen aan het duister gewend zijn, zal een zaklamp nauwelijks nodig zijn. Reflecterende paaltjes wijzen je de weg en voeren je langs verschillende posten waar je meedoet aan een leuke activiteit. Zet je zintuigen op scherp tijdens deze wandeling en verwonder je over het nachtleven van het Dwingelderveld. 
Vlak na zonsondergang komt het nachtleven op gang in het Dwingelderveld. Vossen komen uit hun holen, vleermuizen scheren over de watervlaktes van plassen en vennetjes op zoek naar voedsel. Het roffelen van de specht klinkt door het hele bos. Meer dan genoeg te horen en als je ogen aan het donker gewend zijn, te zien! Kom naar het Dwingelderveld en beleef deze bijzondere nacht!


Er zijn diverse starttijden tussen 21:00 en 23:00 uur.

Gegevens

Datum:
18 juni
Tijd:
Van 21:00 tot 23:00
Kosten:
€17,50
Praktisch:
  • Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur;
  • Ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen;
  • Neem warme kleding en regenkleding mee. Het kan 's nachts afkoelen;

Locatie

Benderse 22, 7963 RA Ruinen, Nederland

Contact

Natuurmonumenten

Contact
opnemen