Dit weekend in de Drentse natuur: 15 en 16 juli

Vrijdag 14 Juli 2023
  • Meerdere excursies dit weekend vinden plaats in het Dwingelderveld (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

Heb je zin om de Drentse natuur te verkennen? Ga dan samen met de boswachter op zoek naar reeën in de schemering. Of spring op de huifkar en verken het Bargerveen op een comfortabele manier.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Huifkartocht door het Bargerveen

Ontdek zaterdagmiddag de hoogvenen van Zuidoost-Drenthe vanuit een moderne huifkar. Onderweg vertelt de gids of boswachter van alles over het gebied en de bijzondere planten en dieren. Tijdens de tocht is er een tussenstop bij Schaapskooi Bargerveen of Staatsbosbeheer Veenland. Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Reeën-avondwandeling Dwingelderveld

De avond valt over het Dwingelderveld. In de schemering vinden dieren dekking om op zoek te gaan naar voedsel, reeën bijvoorbeeld. Samen met de boswachter ga je zaterdagavond op zoek naar deze sierlijke hoefdieren. Daarnaast heeft de natuur rond dit tijdstip nog meer moois in de aanbieding. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen. Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.

Wandeling met de boswachter Dwingelderveld

Elke zondagmiddag gaat een gids van Natuurmonumenten op stap in het Dwingelderveld. Trek stevige schoenen aan en wandel mee. De gids vertelt over de natuur in het natuurgebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daar bij horen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen