Dit weekend in de Drentse natuur: 12 en 13 mei

Zaterdag 12 Mei 2018
  • Fietsen langs de maatschappij van Weldadigheid (foto: RTV Drenthe)

Ook dit weekend is er weer van alles de doen in de Drentse natuur. Zo kun je nachtvlinders spotten op het Dwingelderveld, fietsen door de Maatschappij van Weldadigheid of een wandeling maken met je moeder voor moederdag.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Dat zie je in de ROEG!-agenda

Nachtvlinders spotten op het Dwingelderveld
Zin om vanavond lekker de natuur in te gaan? Dan moet je naar het Dwingelderveld. Als je naar het bezoekerscentrum komt, kun je namelijk een kijkje nemen in de wereld van de nachtvlinders. In Nederland zijn heel veel verschillende soorten nachtvlinders. Zo kun je bloeddrupjes, uilen of nachtspanners aantreffen. Een gids van Natuurmonumenten is aanwezig om je te helpen om de soorten bij hun naam te noemen.

Het bezoekerscentrum is aan de Benderse 22 in Ruinen. Meer informatie is te vinden via de website van Natuurmonumenten.

Moederdagwandeling
Zondag is het Moederdag en dus tijd voor een leuke bezigheid. Een leuke wandeling, bijvoorbeeld! Tijdens de moederdagwandeling is er speciale aandacht voor alles wat met het moederschap te maken heeft in de natuur. Hoe gaat de voortplanting bij planten en dieren in zijn werk? Hoe zorgt een moederboom voor nakomelingen? Welke dieren komen er in het bos allemaal voor en hoe lang zorgen de moeders voor hun jongen totdat zij zelfstandig worden? De verschillen per soort zijn groot. Verrassend en leuk om te zien en te horen. De wandeling begint om 12.00 bij buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Meer informatie vind je hier

Fietstocht door de Maatschappij van Weldadigheid
Stap op de fiets en rij samen met een gids door de Maatschappij van Weldadigheid. Tijdens de fietstocht van ongeveer 25 kilometer zal de gids van het Drentse Landschap op meerdere momenten stoppen om uitleg te geven. De fietstocht begint om 14.00 uur in Vledder. Meer informatie vind je hier.

Contact
opnemen