Dit weekend in de Drentse natuur: 5 en 6 mei

Vrijdag 04 Mei 2018
  • Zie jij zondag een visarend bij de fotohut in het Diependal (foto: Pixabay.com)

Het is weer weekend, dus er is van alles te doen in de Drentse natuur. Morgen is het natuurlijk bevrijdiginsdag, maar ook in de natuur is van alles te beleven.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Dat zie je in de ROEG!-agenda

Wandeling naar het Wheen
Zoek je op Bevrijdingsdag liever de rust op? Dan biedt een wandeling naar het Wheem in Oud Avereest wellicht uitkomst. Vanaf de Wemme in Zuidwolde kun je onder begeleiding door de schitterende natuur een tocht van zo'n 13 kilometer afleggen. Onderweg is er ook tijd om even uit te rusten onder het genot van koffie, thee, koek en krentenbrood. Eenmaal aangekomen bij het eindpunt, staat er een taxi klaar om je terug te brengen naar Zuidwolde. De start is om 13.00 uur bij de Wemme, aan de Burgemeester Tonckensstraat.

Wildplukwandeling
Tuinen, parken, tussen stoeptegels, langs oevers en fietspaden: kruiden en eetbare planten zijn op veel verschillende plekken te vinden. En ook zeker in het Drents-Friese Wold. Vandaar dat Staatsbosbeheer daar zondag een wandeling organiseert. Tijdens deze wandeling deelt een gids haar kennis over verschillende planten, bomen en de eetbare kruiden die je er tegenkomt. De tocht begint om 13.30 uur, kost 12,50 euro per persoon en start bij Buitencentrum Terwisscha 6a in Appelscha.

Vogels kijken
Liefhebbers van onze gevederde vrienden moeten zondag naar de vogelhut in Diependal komen. Daar kun je uitkijken op de voormalige vloeivelden van de aardappelmeelfabriek: een trekpleister voor veel vogels. Vogelaars van het Drentse Landschap zijn er om je te helpen met vragen over de dieren. Het observeren begint om 12.00 uur, duurt tot 16.00 uur en kost niets.

Carving Cup
En dan is er dit weekend ook nog de Carving Cup bij het Boomkroonpad.  Boswachter Martijn Harms vertelde er vandaag al van alles over. Wat? Dat lees je hier.

Contact
opnemen