Dit weekend in de Drentse natuur: 11 en 12 novemberDit weekend in de Drentse natuur: 11 en 12 november

Vrijdag 10 November 2023
  • Lekker wandelen in het Dwingelderveld (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

Aan de wandel met een boswachter over de Hondsrug of door het Dwingelderveld, of een bijles over de wolf. Dit en meer staat op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Wolvenexcursie Dwingelderveld

Tijdens de excursie zaterdagochtend wordt dieper ingegaan op wolven in het algemeen: hoe herken je een wolvenspoor, hoe oud worden ze, hoe zijn de verhoudingen binnen een roedel? Je gaat géén echte wolf zien, maar wel beelden van de cameravallen uit Drenthe. Bezoek deze website voor meer informatie en om je vooraf aan te melden.

Seizoenswandeling Hondsrug

Kom zondagmiddag naar het Buitencentrum Boomkroonpad en maak met de gids van Staatsbosbeheer een gevarieerde wandeling van 2,5 tot 3 km over de Hondsrug. Onderweg krijg je alles te horen over de natuur in dit seizoen. Voor zowel kinderen als volwassenen een leuke en leerzame ervaring. Op deze website vind je meer informatie.

Wandeling met de boswachter Dwingelderveld

Elke zondagmiddag gaat een gids van Natuurmonumenten op stap in het Dwingelderveld. Trek stevige schoenen aan en wandel mee. De gids vertelt over de natuur in het natuurgebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daar bij horen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

  • Zondag kan je met de boswachter het Dwingelderveld (Fred van Os)

Liefhebbers van zwerfstenen kunnen zaterdag hun hart ophalen in het Hunebedcentrum in Borger. Zondag is het tijd om te wandelen. Dit is er dit weekend te doen in de Drentse natuur.

Zwerfsteendag
In het Hunebedcentrum in Borger is zaterdag de Noordelijke Zwerfsteendag. Een speciale dag voor liefhebbers en belangstellenden van zwerfstenen en zwerfsteenfossielen. Er zijn lezingen en natuurlijk zijn allerlei bijzondere stenen te bekijken. De dag duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur. Hier vind je meer informatie.

Wandelen met een gids
Even genieten van de Drentse natuur? Dat kan zondag tijdens een wandeling door De Gasterse Duinen. Een gids van Nationaal Park Drentsche Aa vertelt over onder meer de geschiedenis van het gebied. De start is om 10.00 uur bij de Oudemolenseweg bij Gasteren. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Meer informatie vind je hier

Wandelen met de boswachter
Zondag kun je met de boswachter het Dwingelderveld op. De gids geeft uitleg over het gebied en de natuurontwikkeling die er plaatsvindt. Na afloop staat er warme chocolademelk klaar. De wandeling begint om 14.00 uur bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Aanmelden voor de wandeling kan hier.

Contact
opnemen