Dit weekend in de Drentse natuur: 11 en 12 maart

Vrijdag 10 Maart 2023
  • De krokussen staan in bloei (Rechten: RTV Drenthe/Nanda Felix)

De handen uit de mouwen voor een groene klus op verschillende plekken in de provincie of ga met een wandeling terug in de tijd op Landgoed Vennebroek. Dit en meer staat komend weekend op de planning in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

NLdoet

De grote, landelijke vrijwilligersactie op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is een geschikte gelegenheid om een steentje bij te dragen aan een initiatief in jouw buurt. Op de website van het Oranje Fonds vind je een overzicht van alle activiteiten, waaronder meerdere natuurklussen. Zo wordt in Zwiggelte een bijenhotel ontworpen en een bloemenveld aangelegd. In Havelte kun je helpen om een broedwand voor oeverzwaluwen af te werken.

Wandeling Landgoed Vennebroek

Landgoederen spreken tot de verbeelding door een sfeer van oude rijkdom en romantiek. Zo ook op Landgoed Vennebroek, een parkachtig landgoed van bijna twintig hectare ten noorden van Paterswolde. Ernaast ligt het Friesche Veen, een door groen omzoomde veenplas en daarnaast een moeraslandschap. Tijdens deze wandeling ervaar je de afwisseling tussen park, plas en moeras. Bezoek deze website voor meer informatie.

Krokuswandeling Overcingel

De krokustuin van landgoed Overcingel is een begrip in Assen. Ieder jaar wordt de tuin opengesteld tijdens de bloei van de krokussen. Zaterdagmiddag kun je een wandeling maken met een deskundige gids van IVN-Assen en Het Drentse Landschap. De gids brengt je langs de mooiste plekken en vertelt over de geschiedenis van het landgoed en de bijzonderheden. Op deze website vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen