Dit weekend in de Drentse natuur: 10 en 11 december

Vrijdag 09 December 2022
  • In de winter is er minder voedsel voor vogels (Rechten: Istvan Pocsai via Pixabay)

Heb jij zin om dit weekend de Drentse natuur te verkennen? Wandel mee over de Hondsrug of door de nieuwe wildernis van het Hart van Drenthe. Kinderen kunnen aan de slag met vetballen voor de vogels.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

ROEG! Hoek: zorg voor vogels

In dit koude jaargetijde kunnen vogels wel wat hulp gebruiken. Zaterdagmiddag leer je in de bibliotheek in Klazienaveen hoe je vetbollen maakt. Het wordt een heus kunstwerk waar vogels van kunnen smullen. De activiteit is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Vergeet niet om je vooraf aan te melden want er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Meer informatie vind je op de website van Facet Emmen.

Seizoenswandeling Hondsrug

Wandel zondagmiddag over de eeuwenoude Hondsrug en luister naar de gids die van alles vertelt over het seizoen en de dieren en planten in dit jaargetijde. De gevarieerde wandeling is zowel voor kinderen als volwassenen een leuke en leerzame ervaring. De route is ongeveer drie kilometer lang. Meer informatie over deze excursie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Wilderniswandeling Hart van Drenthe

Maak zondagmiddag een avontuurlijke wandeling langs het Sprokkelspoor in boswachterij Hart van Drenthe. De wandeling gaat door het bos en langs verstilde vennen, langs het Wolvenspoor en door de nieuwe wildernis van de boswachterij. In dit natuurgebied krijgt de natuur voorrang boven de traditionele houtproductiefunctie van de Staatsbossen. Meer informatie lees je op de website van NP Drentsche Aa.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen