Dit weekend in de Drentse natuur: 1 en 2 april

Vrijdag 31 Maart 2023
  • De Hunze in Nationaal Park Drentsche Aa vlakbij Gasselternijveen (Rechten: RTV Drenthe/Mark van Wijk)

Al wandelend een van de vele natuurgebieden in onze provincie verkennen of zelf aan de slag met een camera in de hand. Dit en meer staat komend weekend op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Workshop fotografie

Ga zondag op pad met een ervaren fotograaf en bekijk het Drents-Friese Wold met andere ogen. Tijdens de workshop krijg je technische informatie maar leer je vooral kijken. Een dure camera is niet nodig, ook met een smartphone kun je goede resultaten behalen. De diversiteit van het nationale park is bij uitstek geschikt om mooie foto's te maken. Het thema van de workshop is afgestemd op het seizoen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Hunzeloopje

Struin mee langs de oevers van de Hunze, met zicht op de flanken van de Hondsrug. Af en toe houdt de gids halt voor uitleg of een bijzondere waarneming. Op sommige plekken kan het gras hoog zijn dus goede en waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe. De route is ongeveer tien kilometer lang. Op deze website vind je meer informatie.

Seizoenswandeling Hondsrug

Wandel over de eeuwenoude Hondsrug en luister naar de gids die van alles vertelt over het seizoen en de dieren en planten in dit jaargetijde. De gevarieerde wandeling is zowel voor kinderen als volwassenen een leuke en leerzame ervaring. De route is ongeveer drie kilometer lang. Meer informatie over deze excursie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen