Dit is er te doen in de Drentse natuur: 14 en 15 oktober

Vrijdag 13 Oktober 2023
  • Ga dit weekend op zoek naar paddenstoelen (Rechten: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Voor alle paddenstoelenliefhebbers staat een prachtweekend voor de deur. Wat dacht je van paddenstoelen zoeken bij het Boomkroonpad of in het Drents-Friese Wold. Of ontdek de geschiedenis van De Strubben-Kniphorstbosch. Dit en meer staat komend weekend op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Excursie Strubben-Kniphorstbosch

Duizenden jaren geleden werd natuurgebied De Strubben Kniphorstbos al bewoond. Tijdens deze wandeling zaterdagochtend ontdek je de geschiedenis van het gebied. De gidsen van Nationaal Park Drentsche Aa besteden aandacht aan de strubben, de grafheuvels, de hunebedden, karrensporen, archeologie en restanten van de Tweede Wereldoorlog. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Paddenstoelen bij het Boomkroonpad

Zoek jij zondagmiddag mee naar paddenstoelen? In deze tijd van het jaar schieten ze overal de grond uit. Een deskundige gids van Staatsbosbeheer neemt je mee voor een rondwandeling van anderhalf tot twee uur in de mysterieuze wereld van de paddenstoelen. Zo maak je kennis met deze schimmels in allerlei soorten, maten en kleuren. Meer informatie vind je op deze website.

Paddenstoelen van het Drents-Friese Wold

De herfst is begonnen en dat betekent paddenstoelen. Wist je dat paddenstoelen een belangrijke rol hebben in de kringloop van de natuur? En ze hebben lang niet allemaal een hoed. Wandel zondagmiddag met de gids van Staatsbosbeheer door het Drents-Friese Wold en ontdek de paddenstoelen die hier voorkomen. Deze excursie is leuk voor het hele gezin. Op deze pagina vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen