Denk mee over de toekomst van Drenthe

Dinsdag 19 Juli 2022
  • Hoe moet de provincie er in de toekomst uitzien? (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

In het jubileumjaar van de Natuur en Milieufederatie (NMF) Drenthe kijkt de natuurorganisatie niet alleen terug op behaalde successen maar ook vooruit naar uitdagingen en knelpunten. In een serie bijeenkomsten wordt de vraag gesteld hoe Drenthe er in 2050 uit zal zien.

Op 30 september vind het jubileumevenement 'Drents Perspectief 2050' plaats, bedoeld om inspiratie op te doen en jouw persoonlijke visie op de toekomst van onze provincie te delen.

Uitdagingen

Hoe zorgen we voor een mooi en duurzaam Drenthe in 2050? Hoe zorgen we voor een energie- en klimaatneutraal, circulair, groen en soortenrijk Drenthe? En hoe zorgen we ervoor dat de verschillende uitdagingen niet ten koste gaan van het Drentse landschap, maar dat dit landschap juist versterkt wordt? Dit zijn vragen die de NMF Drenthe zichzelf, zijn partners en achterban stelt.

Discussie

Om het maatschappelijk debat hierover te faciliteren organiseert de natuurorganisatie verschillende bijeenkomsten. Inzichten die tijdens deze sessies én tijdens andere jubileumactiviteiten verkregen worden, krijgen een plek in het 'Drents Perspectief 2050'. Dit moet een agenda worden met bouwstenen voor een duurzaam en toekomstbestendige provincie.

Inspiratie

Tijdens het jubileumevenement in de Gouverneurstuin in Assen vertellen VN-jongerenvertegenwoordigers Evi Vet en Wouter Ubbink over de visie van jongere generaties. Hoe willen zij Drenthe in de toekomst vormgeven en wat moeten we doen om dat te realiseren. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende inspiratiesessies volgen. Bezoek voor meer informatie en het aanmeldformulier de website van NMF Drenthe.

Lees ook:

Contact
opnemen