Boompjes voor jarige Natuurvereniging Zuidwolde

Woensdag 03 Mei 2023
  • Leden van de Natuurvereniging Zuidwolde vieren jubileum (Rechten: Natuur en Milieufederatie Drenthe)

De Natuurvereniging Zuidwolde viert het vijftigjarig jubileum. Voor Plan Boom Drenthe reden om de leden van de vereniging boompjes voor bijen cadeau te doen. Zo dragen ze bij aan de biodiversiteit en een gezond klimaat.

De vereniging zet zich in voor natuurbescherming in de omgeving van Zuidwolde, organiseert educatieve activiteiten en heeft de Vlindertuin in het dorp aangelegd. De Vlindertuin viert ook een jubileum want de groene parel bestaat dit jaar vijfentwintig jaar.

Inheems

Ter ere van beide jubilea mogen de leden van de natuurvereniging een streekeigen boompje ophalen. Ze kunnen kiezen uit een vuilboom, een geoorde wilg en een eenstijlige meidoorn en deze boom in eigen tuin aanplanten. In de bloei zijn deze bomen waardevol voor wilde bijen en andere insecten. Tijdens de uitdeeldag afgelopen zaterdag hebben al ruim vijftig leden een boom uitgezocht.

Plant een boom

Plan Boom Drenthe heeft de ruim vijfhonderd bomen geleverd en het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft het cadeau gefinancierd. Met het project Plan Boom werken de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap, samen met vele partners, aan de aanplant van een miljoen extra bomen in Drenthe. Daar is ieders hulp bij nodig. Particulieren, bewonersinitiatieven, groepen, scholen en bedrijven kunnen allen meehelpen.

Afbeelding
Leden van de Natuurvereniging Zuidwolde zoeken boompjes uit (Rechten: Natuur en Milieufederatie Drenthe)

Lees ook:

Contact
opnemen