Zelf versieringen maken voor de kerstboom

  • Zo ziet de kerstboom eruit met een zelfgemaakte piek (Foto: RTV Drenthe)

Het is bijna kerstmis en misschien heb jij de kerstboom al thuis staan? Tijd om het huis en de boom helemaal in de kerstsfeer te brengen.

Agnes Bakker van IVN laat zien hoe je zelf mooie kerstversieringen kunt maken. We gaan daarvoor naar het Pinetum in Anloo.

Kerstbomen
"Dit is een superleuke plek om op dit moment te zijn", vindt Bakker, "want het staat hier vol met kerstbomen. Zoals de Servische spar, een van de soorten die als kerstboom verkocht worden om bij jou thuis in de huiskamer te staan. Al heb je voor deze boom wel een enorm huis nodig."

Kerstversiering
De kerstversieringen kun je maken met vondsten uit de natuur. "Je kunt dennenappels verzamelen of takjes", vertelt Bakker. "Kijk, hier zitten nog mooie naalden aan voor een beetje groen. Bladeren zijn ook leuk om te verzamelen. Grote bladeren kun je gebruiken om mooie vormen uit te knippen zoals een kerstboom, een ster of een engel.

Ga lekker naar buiten en verzamel spullen die los op de grond zitten. Maar denk erom dat je geen takken en bladeren van bomen afplukt.

Benodigdheden
Je hebt een schaar, een stukje touw en een perforator nodig. Pak een klein stukje touw en knoop daar een aantal van je vondsten aan vast. Knip figuurtjes uit de bladeren en maak er met de perforator een gaatje in. Zo kunnen deze ook aan je slinger. Dan nog een mooie piek erop van bijvoorbeeld een dennenappel en je kerstboom is klaar!

Zin om nog meer decoraties te maken? Klik hier voor meer tips voor versieringen

Contact
opnemen