Nog meer versieringen voor de feestdagen!

  • Met groene materialen maak je iets speciaals voor in huis of in de tuin

Heb je zin om tijdens deze extra lange kerstvakantie iets creatiefs te doen? Kijk dan naar deze leuke voorbeelden van kerstversieringen. Je kan ze makkelijk zelf maken en ze geven jouw huis, tuin of hut een mooie feestelijke uitstraling.

Bladeren, takjes en besjes zijn perfect materiaal voor kerstversieringen. Van de vele ideeën hebben we een aantal leuke op een rij gezet:

Knutsel jouw eigen kerstboom

Een originele kerstboom die weinig ruimte in beslag neemt, dat is deze! IVN Natuureducatie heeft op een rijtje gezet hoe je een eigen boom van takjes en andere kleine versierinkjes maakt. Kijk op deze site voor een stappenplan en een voorbeeld. 

Creëer een ijskoud sfeerlichtje

Een heel bijzonder lichtje: een ijslichtje! Het Drentse Landschap laat zien hoe je van vrieskou, water en mooie blaadjes een speciaal houdertje maakt voor een kaarsje of lampje. Je hebt er wel even geduld voor nodig. Kijk hier voor de beschrijving.

Maak je eigen sneeuwbol

Een lege glazen pot, bijvoorbeeld van de jam, verander je in een vrolijke glitterbol! Kijk maar eens naar deze video van OERRR. Meer tips van OERRR vind je op deze site.

Contact
opnemen